وقتی صحبت از کسب‌وکار اسلامی می‌کنیم، اولین سؤالی که ذهن را درگیر می‌کند این است که 
❓کسب‌وکار اسلامی به چه معناست؟ 
❓به چه کسب‌وکاری اسلامی می‌گویند؟
❓معیار تمایزدهنده بین کسب‌وکار اسلامی و غیر اسلامی چیست؟ 

🔸️قصد دارم به صورت مختصر به پاسخ این سؤال بپردازم.

☘️ بر مبنای قرآن کل زندگی اجتماعی و تاریخ بشریت در بستر تقابل و جنگ حق و باطل شکل می‌گیرد. همواره در طول تاریخ جبهه‌ی حق به رهبری انبیاء و اولیاء الهی در برابر جبهه‌ی باطل به رهبری شیاطین و طواغیت در حال مبارزه بوده‌اند. این مبارزه از نبرد تن‌به‌تن حضرت آدم و ابلیس شروع شد و امروز نیز تحلیل ما از صحنه این است که دوگانه‌ی اسلام و استکبار به رهبری ایران و در امتداد آن جبهه‌ی مقاومت از یک طرف و آمریکا و صهیونیسم جهانی در طرف دیگر، در ادامه‌‎ همان مبارزه‌ی تاریخی حق و باطل در بالاترین سطح مبارزه، یعنی جنگ تمدنی در حال نبرد هستند. این مبارزه فقط محدود به عرصه‌ی نظامی نیست، بلکه تمام عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز نقش مهمی در پیروزی یا شکست دو جبهه‌ی حق و باطل ایفا می‌کنند.
امروز بزرگترین هدف جبهه‌ی حق از این جنگ، بسط توحید و اقامه‌‌‎ دین در عالم با شکست تمدن باطل غربی و برپایی #تمدن_نوین_اسلامی است.

☘️ عرصه‌ی کسب‌وکار یکی از مهم‌ترین نقش‌ها را در این نبرد تمدنی ایفا می‌کند، چراکه علاوه بر تأثیرات فراوانی که بر قدرت اقتصادی کشورها دارد، بر عرصه‌ی سیاست و فرهنگ و...نیز بسیار تأثیر گذار است. امروزه تأثیر کمپانی‌ها و شرکت‌های بزرگ در قدرت نرم آمریکا بر کسی پوشیده نیست. حال با این مقدمه به تعریف کسب‌وکار اسلامی می‌پردازیم.

☘️با توجه به مقدمه‌ی بالا، کسب‌و‌کاری اسلامی است که اولا در چهارچوب قوانین و احکام اسلامی بوده و ثانیا در خدمت اهداف اسلامی قرار بگیرد. اسلامی بودن کسب‌وکار اصطلاحاً یک مفهوم متواطی نیست بلکه تشکیکی بوده و یک طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود. یعنی مثلاً می‌توان گفت این کسب‌وکار اسلامی‌تر از کسب‌وکار دیگر است یا می‌توان گفت این کسب‌وکار با رعایت این نکات اسلامی‌تر می‌شود. مانند درجات ایمان در یک فرد که حداقلی دارد که به او مؤمن می‌گویند و هر چه بیشتر در مسیر ایمان قدم بردارد، بهره‌ی او از ایمان نیز بیشتر می‌شود.
حال این سؤال❓ ایجاد می‌شود که این طیف از کجا شروع می‌شود؟ 
با توجه به اینکه مبنای مشروعیت در دستگاه فکری ما احکام و قوانین اسلام است، هر کسب‌وکار حلالی که با رعایت موازین شرعی در جامعه‌ی اسلامی به رفع یکی از نیازهای جامعه می پردازد، بدون در نظر گرفتن هیچ معیار دیگری یک کسب‌وکار اسلامی است. حال هرچقدر آن کسب‌وکار بیشتر در راستای اقامه‌‌‌‌‎ی دین و بسط توحید در عالم بوده و جبهه‌ی حق را در مبارزه با باطل یاری کند، آن کسب‌وکار اسلامی‌تر می‎شود. ما اینجا حدنصاب اسلامی شدن کسب‌وکارها را رعایت واجبات و محرمات در آن کسب‌وکار دانستیم و بعد از آن هر چه میزان یاری آن کسب‌و‌‌کار به جبهه‌ی حق و اقامه‎ی دین بیشتر باشد، آن کسب‌و‌کار اسلامی‌تر بوده و در نتیجه از این منظر ارزشمندتر می شود.

⏮ به امید خدا در این‌باره بیشتر خواهم نوشت...

🖋 #علی_نصیری‌کیا | عضو هسته تحقیقاتی کار و کسب اسلامی

#چیستی_کاروکسب_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی